4 Şub 2011

Antep’e gidin. Antep’i görün. Antep’te adımlarınızı yavaşlatın. 360 derecelik bir açıyla kolaçan edebilmiş misiniz etrafınızı kontrol edin.
Birçok kentte olduğu gibi Antep’te de eski ve yeni Antep var. Yeni Antep tahmin edeceğiniz gibi modern(!) mimarinin olduğu, bolca kafe-lokanta ve alışveriş mağazalarından oluşan yer, bölge. Belki içine 1-2 kültür merkezi sıkıştırılmış, bir tiyatro kondurulumuş. Heryerde de tiyatroya rastlamak da mümkün değil ya.
Eski Antep’teyiz. İnsanları, sesleri, kokusu. İnsanın beş duyusuna da hitap eder satıcıları.  Eski Antep’in insanı kendine getiren dar baharat kokan sokakları. Kale etrafında konumlanan bu yerdeki bazı yapıların geçmişi 1600'lere dayanıyor.
Antep içinde kalmak istiyorsaniz http://www.anadoluevleri.com/ burasi eski antep evlerinin restore edilip turizme acildigi bir model..gezi bolgenizde zaten.... sehir icinde kalacaksaniz kesinlikle onerilir..
Sehir disinda kalmak isterseniz iyi bir yer olarak kır evleri: http://www.gaziantep.com/tr/sehir/velic-village-kirevleri
Yemekler icin herkesin gittigi meshur yere (adını hala hatırlamadım) gideceksinizdir ama alternatif-salaş ve lezzetli olan: stadın karşısında bir yer Köşk  Kebap’da kuşneme (kebabın adı) yiyin yanında çok baharatlı turp ama öncesinde ciğer kavurması 1 porsiyon-acı mı acı ama cok lezzetli. J
Gezilecek yerler
Kale
Bakırcılar çarşısı
Baharatçılar ki zaten yanyana

Köşgerleri (ayakkabı yapanlar-hani su fantastik ayakkabilar Harry Poter ayakkabıları :)
Ve kızlar ve erkekler 11 TL girişli Naib Hamamı.. Gaziantep'te, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Kültürel Mirası Geliştirme Programı çerçevesinde Avrupa Birliği (AB) fonlarından sağlanan 1 milyon 100 bin Euro'luk hibeyle restore edilen 3 tarihi binadan biri. Sabah 8- aksam 5 hamam kadınlara ait
Aksam 5 – 7 arası da erkeklere.. konu hakkında bakınız www.kevserim.blogspot.com hamam J eger kızlar hamama girerse yazıdaki kadının öyküsünü mutlaka ogrensinler ve bana da anlatsınlar.. meraktayım. Adını da. Hatta alabilirlerse bir fotograf da ..
Ne olur boyle yavas yavas.. sindire sindire gezin… benim gozumle de bakın..

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı