27 Eki 2010

ÇOĞUNLUK FİLMİ ÜZERİNE

Sinemalara sessiz bir giriş yapan ve de sessizce de çıkmaya hazırlanan çoğunluk filmini dün Beyoğlu sinemasında izledim. (Sanat filmleri gösterimiyle ünlüymüş ve googleda neredeyse hiçbir arama motorunda bu filmin Beyoğlu sinemasında oynadığını göremiyorsunuz)
Başından sonuna kadar bedenimi kaskatı kesen, rahatsız eden bir filmdi. Bence siz de neden diye sormak ve bakışını bizim toplumumuza bir daha yöneltmek için izlemelisiniz.
Unuttuğumuz bir toplum mu, dışladığımız bir toplum mu? Bu sorulara cevabımız ne olursa olsun, topluma karşı tavrımız ne olursa olsun gerçek bir filmdi. Bir yüzleşme filmiydi. Belki o toplumun içinden gelip bu toplumun değerlerini benimsemiş, sorup sorgulayayım derken "o"nu oralarda bırakmış biri olduğumdan bu kadar kaskatı kesildi bedenim. kimbilir. İnsan kendini çözümleyemiyor bir filmi çözümler gibi.
Bir aile, paranın odağına kurulmuş bir hayat, duyguları sellerin alıp gittiği yaşantılar.
Erk'in erkeklik üzerinden yine ve yeniden tanımlandığı, Para tanrısının bütün kurnazlıklarını, kafakol ilişkilerini içine almış, şişirmiş ve kımıltısız - derinden bir dayatmanın içinde farkında olmayanlar. Tutunamayanlar mı, bu sisteme ve sistemin öğretilerine tamamen tutunmuş insanlar mı?
Çoğunluk çoğunluğun filmi.. Eğer çoğunluktaysanız bir ayna, değilseniz bir yüzleşme.
Kevser

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı